Hlavní obsah

Výstavba nových skladů a hal se v Česku stále propadá

– Praha

Výstavba průmyslových nemovitostí se v Česku propadla na pětileté minimum, meziročně výstavba klesla o celých 52 procent. Klesá i pronájem skladových prostor, meziročně byl zaznamenán pokles o 13 %.

Článek

"Nutno konstatovat, že na trh nepřichází téměř žádní noví nájemci. Smlouvy uzavírají převážně firmy, které už na českém trhu působí. Daří se jim, a tak se stěhují do kvalitnějších prostor nebo rozšiřují své dosavadní aktivity i do dalších měst," uvedl vedoucí pronájmů průmyslových ploch v Cushman & Wakefield Jaroslav Kaizr.

Za prvních šest měsíců se v Česku postavilo 30 000 metrů čtverečních skladů. Celkem je v České republice aktuálně kolem čtyř miliónů metrů čtverečních moderních průmyslových nemovitostí. Nepronajatých bylo v pololetí 310 000 čtverečních metrů, což je 7,6 procenta z celkových ploch.

"Pro letošní rok očekáváme, že z hlediska pronájmů i nové výstavby bude slabší než předešlé dva roky. Firmy budou hledat další možnosti zefektivnění svých provozů a budou pečlivě zvažovat všechny možnosti. To zahrnuje i proces výběru průmyslových ploch," uzavřel Kaizr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám