Hlavní obsah

Zručný tesař si uprostřed lesa postavil úžasný dům na stromě

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zarytí optimisté tvrdí, že při troše štěstí, s trochou ochoty a dobrým nápadem jde realizovat vše, co si usmyslíte. "Živým" důkazem toho je i úchvatný dům na stromě uprostřed lesů v kanadském Whistleru, který si postavil Joel Allen, původním povoláním počítačový technik.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž si postavil luxusní dům na stromě

 
Článek

I při jednotvárném zaměření povolání si můžete splnit sen, který se zdá na první pohled nereálný. Přesně to se splnilo nadšenci do přírody Joelu Allenovi. Uprostřed krásné kanadské přírody dlouhé měsíce hledal perfektní místo, kde by si mohl postavit svůj "vysněný dům".

Ideální místo po dlouhém hledání opravdu našel, s úchvatným výhledem na bohaté rezidence v údolí. A radost mu nekazí ani fakt, že je jeho stavba nelegální.

Celodřevěné obydlí ve tvaru vejce vyžadovalo nejdříve vybudování pevné základny, která by celý dům pevně udržovala na stanoveném místě.

Dlouholeté dílo s nejistým osudem

A proč to vlastně celé dělal? I proto, že má rád přírodu, ale hlavně chtěl něco dokázat naprosto sám. "Jednoduše jsem chtěl udělat něco naprosto skvělého. Tak mě napadl dům na stromě," vysvětlil Joel pro Daily Mail.

Tři roky, po celou dobu stavby, své dílo tajil, nyní by se s ním chtěl ale někomu pochlubit. Potěšení sdílet své dílo s ostatními mu ale kazí fakt, že stavba v koruně stromu není fyzicky jeho (byť si ji sám postavil), a tak je její osud dosti nejistý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám