Hlavní obsah

Stavební veletrhy nabízejí řadu služeb zdarma

Právo, Miroslav Homola

Prohlubující se krize ve stavebnictví bez reálné vidiny zlepšení. Z trhu mizí malé i střední firmy, ekonomika přežívajících je velmi nestabilní, vzrostl počet insolventních firem, mnoho stavbařů zvýšilo množství nezaměstnaných.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Pavilón A brněnského výstaviště je věnován nabídkám, s nimiž přicházejí jako vystavovatelé kraje.

Článek

A právě tento neradostný obraz odvětví, které pociťuje zvláště silně dopady současné krize, se projevil i na stavebních veletrzích, které se konají v Brně od úterý do soboty. Jedním z hlavních témat veletrhů bude Obnova památek a historických církevních budov.

Vystavovatelů je sice méně, ale rozšířila se nabídka služeb pro návštěvníky zdarma, především v oblasti poradenství. Veletrhů lze tedy využít jako startu při stavbě, rekonstrukci nebo i vybavení domů a bytů, kdy se návštěvníci dovědí zdarma všechny potřebné informace.

K zajímavostem veletrhů patří například stavba pasivního mobilního domku o velikosti 7,5 krát 3,5 metru, který vyroste před očima návštěvníků v pavilónu V. A fakt, že krize přece jen nezasáhla všechny, dosvědčuje představení a možný prodej největšího plasmového displeje na světě, který bude také v Brně představen.

K plasmové obrazovce auto zdarma

Zákazník, který si obrazovku s úhlopříčkou 386 cm koupí za 15 miliónů, k ní dokonce dostane jako dárek auto v hodnotě 1,5 miliónu korun.

Stavební veletrhy patří k nejnavštěvovanějším akcím. Loni akci navštívilo 66 326 lidí. Letos se v Brně představí 809 vystavovatelů z 19 zemí na ploše 28 478 metrů čtverečních. Loni jich bylo asi o 300 více.

Na veletrhy se však podle organizátorů vracejí některé velké společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám