Hlavní obsah

Revitalizaci parku v Pardubicích schvalují i místní občané

Právo, Zdeněk Seiner

Veřejné projednávání projektu revitalizace parku Na Špici v Pardubicích nebylo v minulém týdnu spojeno s masovou kritikou pardubických obyvatel, jak se očekávalo, naopak záměr je vnímán jako dobrý, dokonce potřebný a vlídný k přírodě.

Foto: Archiv Magistrát města Pardubic

Dřevěná lávka za osm miliónů korun by měla být nejdražší stavbou Na Špici.

Článek

„Projekt řeší území vymezené soutokem řek Labe a Chrudimka a Spojilským odpadem. Jeho autorem je Ateliér M1 architekti, s. r. o. Mezi hlavní cíle projektu patří pomocí lávky přes Chrudimku napojit park na centrum, oživit tuto část města a umožnit denní rekreaci obyvatel všech věkových kategorií vybudováním přiměřeného zázemí,“ informoval mluvčí pardubického magistrátu Miroslav Janovský.

„Mám představu, že to bude zelené místo pro aktivní odpočinek. Projekt navazuje na plánovanou revitalizaci Tyršových sadů a obnovu zeleně v území,“ podotkl náměstek pardubické primátorky František Brendl (Pardubáci).

Rozpočet projektu počítá s částkou 39 miliónů korun a je součástí Integrovaného plánu rozvoje města. Do něj se ovšem některé představy architektů nepodařilo dostat.

Jedná se například o lávky přes Labe a Čičák, molo plovárny, dvě mola u loděnice, část herních objektů dětského hřiště nebo odbahnění a zprůtočnění Čičáku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám