Hlavní obsah

Ruský miliardář koupil dceři byt v New Yorku za 88 miliónů dolarů

Většina dvaadvacetiletých dívek si neumí ani představit, že by vlastnily třeba jen malý byt, natož ten, který stojí 88 miliónů dolarů (cca 1,7 miliardy korun) a má rozlohu 670 metrů čtverečních. Ovšem mít za otce 93. nejbohatšího muže světa (podle magazínu Forbes) Dmitrije Rybolovleva dost pomáhá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V New Yorku se prodal byt za rekordních 1,7 miliardy korunVideo: Reuters

 
Článek

Jekatěrina Rybolovlevová podle serveru Mail Online studuje na nejmenované americké univerzitě a potřebuje někde bydlet. Tak proč ne rovnou u Central Parku v New Yorku. Kolej se nehodí, to raději dvouposchoďový byt s deseti pokoji, knihovnou, čtyřmi koupelnami, sedmi šatnami a vnitřní terasou.

Jekatěrina má už jedno sídlo v Monaku, ale při studiích chce žít přímo v New Yorku, takže bude používat byt, který je podle časopisu Forbes nejdražším bytem prodaným soukromé osobě v historii velkoměsta.

Zástupce Rybolovlevové vydal prohlášení, ve kterém říká: "Společnost spojená s Jekatěrinou Rybolovlevovou, dcerou známého podnikatele Rybolovleva, podepsala smlouvu o koupi bytu na newyorském Manhattanu s adresou 15 Central Park West.“

Rybolovlevová se narodila v Rusku. Posledních 15 let strávila ve svém sídle v Monaku a ve Švýcarsku. Její otec je členem malé skupiny Rusů, kteří se stali pohádkově bohatí v post-sovětské privatizaci. Jedná se o bývalého vlastníka hnojiv Uralkali.

Magnát nyní řeší ostrou rozvodovou bitvu s manželkou Elenou. Manželství trvalo 23 let a přineslo dvě dcery. Manželka ho u soudu obvinila z nevěry a může vysoudit až 3,5 miliardy dolarů. Jediné, co mu nemůže vzít, je právě nejdražší byt na světě, jelikož na smlouvě je dceřino jméno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám