Hlavní obsah

Plavecký areál Šutka v Bohnicích by se mohl otevřít příští rok

Právo, Lucie Fialová

První plavci by do bazénů v plaveckém areálu Šutka v Bohnicích v Praze 8 mohli skočit v závěru prosince příštího roku. Nejdříve ovšem pražští zastupitelé musejí schválit rozpočet na následující rok a dát tak zelenou dokončení rozlehlého díla, které se začalo budovat už v roce 1986.

Článek

Radní Aleksandra Udženija (ODS) v pondělí na staveništi řekla, že městský rozpočet s penězi na dostavbu Šutky počítá. Dohromady je potřeba ještě 435 miliónů korun.

Vodní svět nabídne 50metrový bazén s osmi plaveckými drahami, výcvikový bazén, aquapark se dvěma tobogány, whirlpoolem, relaxačními prvky a dalšími vodními atrakcemi, restaurace, wellness, fitness, bowling. V současné době je na místě pusto a prázdno. Práce stojí od letošního května kvůli chybějícím penězům. Pražští zastupitelé by rozpočet měli projednávat v polovině prosince. Když ho odsouhlasí, firma, která koupaliště staví, je schopná nejpozději do 45 dní od pokynu investora znovu zahájit práce. „Šutku považujeme za prioritu,“ konstatovala Udženija.

Nutná výměna zděných částí

„Napravo budou ženské šatny, nalevo pánská část, před námi výtah pro invalidy,“ popisuje Jiří Bažata, ředitel divize 8 společnosti SMP CZ, jež Šutku buduje, plánované uspořádání. „A tady stojíme v prostoru budoucího 50metrového bazénu,“ pokračuje po projití ztemnělé chodby. Místo vody se na dně nacházejí rozměrné balíky s tepelnou izolací, které patří do podhledů.

„Stojíme na železobetonové desce, na ni přijde podlahové topení a konstrukce a navrch keramická dlažba. Montáž dna se provádí úplně nakonec, aby se nepoškodilo,“ poznamenal Bažata. „Tam vidíte prostory pro diváky, kdyby se zde konaly nějaké závody, na terase nahoře se počítá s restaurací,“ ukazoval dál. Protože konstrukce stojí řadu let, bylo třeba vyměnit některé její zděné části a dát kompletní protikorozní nátěr.

Za prosklenou stěnou ve svahu se dají spatřit základy aquaparku. „Severní části metropole takový areál chybí. Snahu nového vedení města plně podporuji určitě nejen já, ale i občané Prahy 8,“ reagoval pro Právo starosta Jiří Janků (ODS). Šutka nebyla dosud dokončená, protože vše zkomplikovaly restituční nároky. Na počátku 90. let byla zakonzervována kvůli nedostatku peněz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám