Hlavní obsah

Kutnohorské zahrady u Jezuitské koleje čeká proměna

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutná Hora

Zdevastované zahrady u Jezuitské koleje v Kutné Hoře dostávají novou podobu. Ve čtvrtek rekonstrukci zahrad zahájilo vedení Středočeského kraje, který je vlastníkem kolejí a přilehlého prostoru. Obnovené zahrady mají být zpřístupněné v říjnu příštího roku.

Článek

„V plánu je vytvořit volné trávníkové plochy určené pro různé aktivity. Propojí se známé nebo existující historické struktury s novými prvky. Jedná se například o divadlo nebo vodní schody. Součástí zahrad bude i vinice,“ řekla mluvčí Středočeského kraje Berill Mascheková.

V zahradách má vzniknout vyhlídka směrem k chrámu svaté Barbory. Nejrozsáhlejší částí navrhované revitalizace je tzv. městský park, který bude mít charakter reprezentační a relaxační zeleně, kde bude umístěna také kavárna a jízdárna. Plány vytvořil hlavní architekt Jiří Krejčík. Náklady na rekonstrukci se odhadují na 94,5 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám