Hlavní obsah

O pronájem grotty v Praze 2 není zájem

Právo, Hynek Paštěka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice Prahy 2 zveřejnila záměr pronajmout zrekonstruovanou umělou jeskyni s fontánou v Havlíčkových sadech, takzvanou grottu. „Záměr jsme vypsali společně s pronájmem bastionu nad Folimankou. Tam se přihlásili čtyři uchazeči, o grottu však žádný,“ sdělil Právu starosta Prahy 2 Jiří Paluska (ODS).

Foto: Hynek Paštěka , Právo

Rekonstrukce grotty se protáhne, hotovo má být na konci srpna.

Článek

„Soutěž vypíšeme ještě jednou, a pokud se opět nikdo nepřihlásí, požádám paní ředitelku Novoměstské radnice, aby si ji vzala pod sebe. Grottu by tak provozovala radnice Prahy 2 prostřednictvím své příspěvkové organizace,“ vysvětlil Paluska.

Podle něj je grotta poměrně složitý prostor, nicméně stále platí záměr radnice provozovat v ní společenské a kulturní akce.

Jeskyně stále prochází kompletní rekonstrukcí. Původně mělo být hotovo na konci července, kvůli problémům s omítkami se však termín asi o měsíc prodlouží. „Grottu bychom rádi otevřeli na vinobraní, což je 17. září,“ uvedl dále Paluska.

Socha Neptuna, která byla součástí grotty, však při otevírání na místě nebude. Radnice totiž teprve včera vyhodnocovala nabídky na rekonstrukci originálu sochy a vytvoření dvou kopií. „Nabídek se sešlo hodně, některé i od právnických osob. Některé zájemce oslovíme, aby své nabídky doplnili, a za čtrnáct dní se sejde komise znovu. Kopie sochy Neptuna by měla být do grotty umístěna na jaře,“ dodal Paluska.

Reklama

Související články

Do privatizace v Praze 2 půjde 130 domů

Rada Prahy 2 schválila základní parametry privatizace domů a bytů. Nyní je musí ještě projednat a odsouhlasit zastupitelstvo. „Byli bychom rádi, aby se na nich...

Výběr článků

Načítám