Hlavní obsah

Na pražských Vinohradech rostou byty i pro ty, kteří chtějí být sami

Právo, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vnitrobloku obytných domů mezi ulicemi Uruguayská a Belgická na pražských Vinohradech vzniká ojedinělý projekt. Na místě bývalých starých továrních objektů je před dokončením moderní novostavba.

Článek

Byty však nejsou určeny pro klasické, například rodinné bydlení. 21 jednotek od 1+kk do 3+kk s rozměry od 40 do 70 metrů čtverečních je určeno pro specifickou klientelu. Jsou to především singles, tedy lidé, kteří z nějakého důvodu žijí sami a nechtějí na tom nic měnit.

Proto v bytech nejsou žádné velké úložné prostory ani dětské pokoje, ale naopak, prostorné jsou kuchyně a koupelny. Byty mohou využít také lidé, kteří potřebují občas v Praze přespat.

„Zakoupit byt uprostřed Vinohrad mohou i lidé, kteří uvažují o koupi nemovitosti jako o investici, neboť zde cena bytů neklesá,“ poznamenala projektová manažerka Barbora Kejdová.

Na stavbě jsou použity například značkové italské dlaždice, dubové dveře či exotické dřevo. Náklady na vybudování domu se pohybují okolo 60 miliónů korun. Cena bytů odpovídá jejich poloze a použitým materiálům. Nejlevnější bydlení se dá pořídit za 4 milióny korun bez DPH, to odpovídá ceně zhruba 100 tisíc korun za metr čtvereční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám