Hlavní obsah

Mladá Boleslav se zbavuje historických kasáren

Právo, Radek Plavecký

Po mnoha letech tápání, bezradnosti a také chátrání historické budovy bývalých kasáren v Jičínské ulici v Mladé Boleslavi se zdejší radnice konečně rozhodla kasárna prodat. Už od roku 2008 existuje smlouva s investorem, který měl z budovy postavit luxusní hotel a teprve po zahájení rekonstrukce měl objekt přejít do jeho vlastnictví. Teď se pořadí mění, co ale z kasáren bude, zatím není jasné.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Chátrající budova kasáren v Mladé Boleslavi.

Článek

„Kvůli ekonomické recesi výrazně klesl zájem o zamýšlený druh ubytování a luxusní hotel by se nejspíš nevyplatil, proto společnost Grandezza Hotels odstoupila od tohoto záměru,“ uvedl na páteční tiskové konferenci náměstek primátora Jiří Bouška (Volba pro MB).

Rozsáhlá budova je stále v majetku města, ale nejspíš už ne nadlouho. „Pro město je to bolavé místo, musíme stále budovu zajišťovat, scházejí se tam bezdomovci a musíme se o objekt starat. Proto jsme se s firmou dohodli, že se kasárna stanou majetkem společnosti a oni musí do 18 měsíců celý objekt zajistit, provedou výměnu oken, vymění střechu a udělají novou fasádu,“ dodal Bouška, podle něhož by měla firma zaplatit kupní cenu 12,5 miliónu korun. Jak se bude objekt dál využívat, ale není zřejmé.

Kromě hotelu už se tu podle dřívějších záměrů měly budovat byty či obchody. „To, že se rozhodli do objektu investovat peníze, je pro nás signál, že ho budou využívat a nebude jen tak stát,“ doplnil Bouška. Po převedení nemovitosti do soukromého majetku už ale město nebude mít možnost ovlivnit další osud budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám