Hlavní obsah

Holešovická tržnice se změní

Právo, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha prostřednictvím radní Alexandry Udženije (ODS) zahájila jednání s nájemcem Holešovické tržnice, společností Delta Center. Cílem je, aby firma zahájila revitalizaci celého komplexu, a to jak vzhledem k ekonomickým možnostem celého objektu, tak k požadavkům památkářů, protože objekt je památkově chráněn. Bude kvůli tomu třeba změnit nájemní smlouvu.

Foto: ČTK

Upraven bude také prostor u vodárenské věže, na hlavním náměstí se budou konat kulturní a společenské akce a areál bude otevřen ze všech stran.

Článek

Očekává se snížení či úplné odpuštění nájmu na určitou dobu, který v současné době činí 109 miliónů korun ročně. Od něj si ale nájemce odečítá opravy, které jsou nad rámec běžné údržby. Ty podle něj dosud činily 808 miliónů korun bez DPH. Investovat bylo nutné především po povodních.

Foto: ČTK

Nájemce Holešovické tržnice představil zástupcům Prahy plán na obnovu tohoto areálu (na vizualizaci).

Rekonstrukce tržnice by měla probíhat po etapách. Delta Center má s městem nájemní smlouvu uzavřenou v roce 1994 do roku 2045. „Podle projektu, který nám společnost předložila, by měla být zachována tržnice v podobě kulturněspolečenského areálu,“ sdělila Udženija.

Foto: ČTK

Vzniknout by měla promenáda, ulice s restauracemi, dětské koutky a hřiště.

V objektu by měla vzniknout promenáda, nákupní ulice, náměstí a multifunkční prostor, dětské hřiště. Návštěvníci nakoupí např. čerstvé potraviny, navštíví farmářské trhy, zachován bude i asijský trh. Ten ale dostane zcela novou podobu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám