Hlavní obsah

Bývalý dům Elvise a sídlo herečky Gaborové je na prodej za 504 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Koupě nevšední nemovitosti se teď nabízí bohatějším kupcům. Hollywoodská herečka Zsa Zsa Gaborová a její manžel totiž prodávají svoje sídlo v Los Angeles. Dávají tak na trh dům, kde kdysi žil i Elvis Presley. Za nemovitost chtějí 28 miliónů dolarů, tedy asi 504 miliónů korun. Napsala to agentura Reuters s odvoláním na hereččina mluvčího Johna Blanchetta.

Foto: Profimedia.cz

Zsa Zsa Gaborová s manželem Fredericem von Anhaltem by za své sídlo chtěli 28 miliónů dolarů.

Článek

Dům na kopci v exkluzivní čtvrti Los Angeles Bel Air si nechal postavit zesnulý letec a průmyslník Howard Hughes. Presley žil v tomto domě, který má 26 pokojů a bazén, před několika desetiletími, kdy natáčel filmy v Los Angeles, řekl Blanchette. Stojí na kopci a je z něho pěkný výhled na město.

Foto: Profimedia.cz

Zsa Zsa Gaborová s manželem Fredericem von Anhaltem v roce 1990

Třiadevadesátiletá Gaborová, hvězda filmů Moulin Rouge a Lili z 50. let, podstoupila minulý pátek vážnou operaci, při níž jí lékaři amputovali pravou nohu zasaženou gangrénou. Loni v červenci jí vyměnili kyčelní kloub. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Zsa Zsa Gaborová u bazénu v Bel Air na snímku z roku 1990

Nyní se zotavuje v losangeleské nemocnici, jejíž lékaři se o stavu pacientky vyjadřují "opatrně optimisticky". V nemocnici stráví herečka týden nebo dva. Doufá, že bude moci své 94. narozeniny 6. února oslavit už doma.

Foto: Profimedia.cz

Herečka ve svém domě (snímek z roku 1986)

"Používáme jen dva pokoje, všechny ostatní jsou zamčené. Nemá smysl, aby dva lidé žili na tak velkém prostoru," řekl devátý manžel herečky, kterým je téměř o 35 let mladší německý princ Frederic von Anhalt. Loni spolu oslavili 24. výročí svatby.

Foto: Profimedia.cz

Herečka s manželem Fredericem von Anhaltem (snímek z roku 1986)

Gaborová koupila Elvisovo sídlo v 70. letech, někdy po jeho smrti, za 600 000 dolarů (téměř 11 miliónů korun). Před deseti lety jí podle Anhalta někdo za dům nabízel 18 miliónů dolarů. Nyní se manželé chystají přestěhovat do luxusního bytu.

Foto: Profimedia.cz

Zsa Zsa Gaborová rok před svatbou se svým devátým manželem Fredericem von Anhaltem

Někdejší hollywoodská hvězda maďarského původu se potýká se zdravotními problémy již delší dobu. Od roku 2002 je po autonehodě na invalidním vozíku, v roce 2005 prodělala mrtvici a stáhla se do ústraní. Loni v srpnu, kdy byla hospitalizována kvůli komplikacím po operaci kyčle, si pozvala do nemocnice kněze a přijala od něj poslední pomazání. Pak se ale zotavila a vrátila se domů.

Foto: Profimedia.cz

Zsa Zsa Gaborová u piana ve svém domě v Bel Air v roce 1985

Reklama

Související témata:

Související články

Lady Gaga koupila nejdražší dům ve Skotsku

Provokatérka a popová ikona současnosti Lady Gaga na sebe opět upozornila. Tentokrát však ne žádným výstředním oblečkem či šokujícím prohlášením, ale tím, že...

Petr Janda rád staví a přestavuje

„Kdyby to šlo, stavěl bych pořád, jak mě to baví,“ konstatoval muzikant Petr Janda, když nás provázel domem a ze zimní zahrady ukazoval novostavbu na druhé...

Výběr článků

Načítám