Hlavní obsah

Olomoucké Výstaviště Flora čeká příští rok rekonstrukce za 300 miliónů

Olomouc chce ve druhé polovině příštího roku zahájit dlouho plánovanou opravu a rozšíření hlavního pavilonu A Výstaviště Flora. Investice si vyžádá podle odhadů 300 miliónů korun. Část nákladů by měla uhradit dotace z evropských fondů, řekl náměstek primátora Martin Major (ODS). Pavilon A každoročně hostí mimo jiné hlavní expozici mezinárodní výstavy květin Flora.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Výstava květin Flora Olomouc v centrálním pavilónu A, jenž se bude rekonstruovat

Článek

Podle Majora se hlavní pavilon olomouckého výstaviště, který je v provozu od roku 1967, dočká komplexní rekonstrukce. "Ze stávající budovy zůstane zachována pouze železobetonová konstrukce, ostatní části je potřeba vyměnit, protože jsou v nevyhovujícím stavu," uvedl.

Součástí investice bude dále dostavba pavilonu. Nové prostory by měly sloužit jako zázemí pro obslužné provozy výstaviště, vystavovatele a provozovatele gastro služeb. "Poslední částí projektu je vybudování nového parkoviště u Zamenhofovy ulice," doplnil Major.

Radnice chce investici zahájit příští rok na přelomu srpna a září. Hotová by měla být do konce roku 2012. "V příštím roce by mělo být v rámci projektu proinvestováno asi 95 miliónů korun, dalších zhruba 200 miliónů korun pak v roce 2012," uvedl náměstek primátora.

Akciovou společnost Výstaviště Flora Olomouc založila v roce 2000 olomoucká radnice, která je stoprocentním vlastníkem firmy. Historie výstaviště se datuje od roku 1966, kdy rozhodnutím Okresního národního výboru v Olomouci vznikla rozpočtová organizace Olomoucké výstavní sady.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám