Hlavní obsah

V Brně začala další fáze proměny Joštovy ulice v reprezentativní bulvár

Právo, Petr Kozelka

Stavbaři zahájili opravu další části Joštovy ulice, jedné z hlavních dopravních tepen centra Brna. Úsek od Komenského náměstí po Údolní ulici by měl být hotov v srpnu příštího roku. Dělníci zmodernizují kanalizační stoku, inženýrské sítě a položí nový povrch komunikace. Kvůli opravě je změněna trasa trolejbusů 38 a 39. Hodnota zakázky je celkem 200 miliónů korun, z toho polovinou přispěla Evropská unie.

Článek

„Naší snahou bylo co možná nejvíce eliminovat stavební průtahy opravy první a druhé etapy ulice Joštovy, proto jsme se snažili obě rekonstrukce spojit. Nová Joštova ulice bude noblesním a reprezentativním bulvárem Brna,“ uvedl brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD).

Pro Brňany pokračující rekonstrukce znamená nutnost další týdny a měsíce snášet hluk stavebních strojů, v suchém počasí ignorovat zvířený prach a za deště zapomenout na to, že minou Joštovu a Českou ulici bez toho, aniž by jejich boty vypadaly jak po přespolním běhu.

„Už se těším, až to bude hotové, určitě to tady pak bude pěkné, ale ty komplikace v dopravě – tramvaje nejezdí nebo zas jezdí jinak, teď do toho přibudou trolejbusy. Až to dodělají, tak snad tu bude na pár let klid, vždyť to není tak dávno, co byla Česká a Joštova rozkopaná,“ řekla Právu jedna z žen procházejících okolo výkopů.

Ještě do konce ledna se bude dokončovat první fáze oprav právě v okolí uzlu Česká–Joštova.

Po opravě kanalizace a tramvajových tratí by se měly ulice zazelenat listnatými stromy, které doplní stojany na kola, lavičky, odpadkové koše, veřejné toalety a zastávkové přístřešky. Rekonstrukce Joštovy ulice souvisí se snahou radnice dostat z ulic v centru velkou část automobilů a učinit z nich pěší korza přitažlivá pro obyvatele i návštěvníky.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Masarykově nádraží začne oprava dvorany

Zchátralé Masarykovo nádraží v Praze se po dlouhém čekání dočká stavebních dělníků. Společnost Masaryk Station Development (MSD), která má rozvoj nádražního...

Výběr článků

Načítám