Hlavní obsah

Sídlo, kde zemřel Michael Jackson, je k prodeji za půl miliardy

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní sídlo nacházející se na bohatém předměstí Los Angeles v Holmby Hills, kde 25. června 2009 zemřel král popu Michael Jackson, bylo dáno do prodeje ze téměř 29 miliónů dolarů (cca 543 miliónů korun). Podle organizátorů prodeje se již přihlásilo mnoho zájemců, vzhledem k Jacksonově popularitě se ale rozhodli všechny potenciální kupce důkladně prověřit.

Foto: Profimedia.cz

Losangelesské sídlo Michaela Jacksona je na prodej za necelých 29 miliónů dolarů.

Článek

Rozlehlé sídlo patřící Hubertu Guezovi a jeho manželce Roxanne navrhl architekt Richard Landry. Guez se snažil rezidenci prodat v roce 2008 za 38 miliónů dolarů, nikdo tehdy ale neprojevil zájem, a tak souhlasil, že sídlo pronajme právě Jacksonovi, který v té době nacvičoval na turné This Is It. Po smrti krále popu se pokusil objekt pronajímat za 300 tisíc dolarů měsíčně, ani tehdy se ale zájemce nenašel, proto nyní přišel s výhodnější nabídkou.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Vzhledem k neutichající posmrtné popularitě Michaela Jacksona se organizátoři prodeje rozhodli, že každý zájemce o koupi projde přísnou kontrolou, která by vyloučila všechny nadšené fanoušky, kteří by se jen chtěli nějakým způsobem dostat na místo, kde zemřel jejich idol.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Dům na North Carolwood Drive má sedm ložnic, 13 záchodů, 12 krbů a sedm garážových stání. V luxusním obydlí nechybí ani kinosál pro dvacet lidí, sauna, tenisové a basketbalové kurty nebo venkovní bazén. Všechny místnosti v domě jsou velmi luxusně a stylově vybaveny.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

K velkolepému francouzskému zámečku samozřejmě patří i rozsáhlé přilehlé pozemky, les a rybník. Celý areál včetně pozemků kontroluje několik set kamer.

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám