Hlavní obsah

Historické tachovské hradby skrylo lešení

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Historické hradby v Tachově procházejí rekonstrukcí. Obnova zhruba padesátimetrového pásu východního opevnění podél Panenské ulice vyjde na 1,3 miliónu korun, částkou 595 tisíc přispělo ministerstvo kultury z Programu regenerace městských památkových rezervací a zón.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Tachov rekonstruuje část historického opevnění.

Článek

„Oprava se dotýká koruny hradeb a hradebních nik,“ uvedla Soňa Vrbová z investičního odboru města.

„Koruna se dorovnává a zajišťuje, z nik se vybourává cihlové začištění a doplňují se kamenem,“ dodala. Vyškrabány a znovu vyplněny budou všechny spáry. Zmizely i náletové rostliny. Práce mají být hotovy do konce listopadu.

Město se do oprav pustilo poté, co část těchto hradeb získalo do svého majetku od soukromého majitele a státu. Východní pás městského opevnění tímto zásahem ale nebude kompletní. Do budoucna bude třeba obnovit ještě několik desítek metrů navazujících hradeb. I tyto práce budou realizovány na základě zpracované projektové dokumentace.

Hradby pocházejí z období kolem poloviny 14. století. Pozornost poutá jejich zachovalost, kterou stvrzuje několik věží. Původně jich mělo opevnění po obvodu čtyřiadvacet. Hradby patří k významným památkám města.

Reklama

Související témata:

Související články

Rekonstrukce Mánesa se oddaluje

Plánovaná rekonstrukce výstavní síně Mánes, která měla začít během letošního roku, nabírá zpoždění.

Rekonstrukce Průmyslového paláce má vítěze

Městská rada v úterý potvrdila vítěze architektonické soutěže o návrh na dostavbu vyhořelého levého křídla Průmyslového paláce. Na první pozici se z jedenácti...

Výběr článků

Načítám