Hlavní obsah

Středověká tvrz v Letohradu se promění na hotelový komplex

– Letohrad (Orlickoústecko)

Středověká tvrz v Letohradu na Orlickoústecku se mění na hotelový komplex. Stavební firma demoluje novodobé přístavky a autodílny, dokončila přeložky elektřiny a připravuje se na plynovod.

Foto: Profimedia.cz

Zámek v Letohradu

Článek

Rozpočet stavby převyšuje 120 miliónů korun, více než polovinu peněz by podnikatel rád získal z evropských dotací, o nichž se rozhodne přibližně v září. Pokud neuspěje, pokusí se sehnat dalšího investora, nebo opraví jenom tvrz a hotel se stavět nebude.

Foto: Profimedia.cz

"Tvrz bude s restaurací, muzeem, knihtiskařkou dílnou. Včetně areálu, rybníku a cyklostezky to bude turistická atrakce i bez hotelu. Myslíme si, že klienty seženeme," řekl Tacl.

Rozdělení evropských dotací se zdrželo, protože v kapitole cestovní ruch byl značný převis zájemců. Podle Tacla má hotelový komplex s opraveným historickým objektem velké šance, protože získal dobré hodnocení.

Tvrz, která byla středověkým sídlem vladyků, se nalézá v místní části Orlice. V 16. století se změnila v renesanční zámeček, později tam byla sýpka.

Hotel s 52 lůžky by měl být kompletně nový a střechou navázat na barokní stodolu. Komplex doplní drobné objekty - brána, opěrná zeď, bašta a kočárovna. V celém areálu by mělo vzniknout 35 parkovacích míst pro osobní auta a dvě stání pro autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám