Hlavní obsah

Radnici v Havlíčkově Brodu čeká modernizace

Právo, jar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlé úpravy radnice plánují v Havlíčkově Brodu. Město nechalo vypracovat studii od architekta Aleše Buriana, který je také autorem nové podoby Havlíčkova náměstí.

Článek

„První etapa bude řešit hlavně obřadní síň, která má velký potenciál, ale jejíž interiér je už hodně poplatný době před skoro 40. lety, kdy vznikl. Úpravou projde vstupní schodiště a átrium za budovou včetně zahrady, která není využívána, což by se mělo změnit,“ řekl Právu místostarosta města Libor Honzárek.

Ve staré radnici nyní sídlí krajská knihovna. Chystaná první vlna úprav do její činnosti nemá zasáhnout. Knihovna se má v budoucnu přestěhovat do nové budovy, jejíž výstavba se připravuje pod havlíčkobrodskou nemocnicí. Poté chystá radnice generální opravu celé budovy.

„Měl by vzniknout objekt sloužící kultuře ve městě, vzdělávání, výstavám a také například svatebním obřadům, které se nyní konají hlavně v nové radnici a ve staré obřadní síni pouze na přání,“ doplnil místostarosta. Se zahájením úprav se počítá začátkem příštího roku. Přesná částka v řádech miliónů má být jasná do konce července, kdy ji chtějí zastupitelé zahrnout do návrhu rozpočtu na rok 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám