Hlavní obsah

Hradec Králové otevřel nové koupaliště za 350 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice stotisícového Hradce Králové ve čtvrtek oficiálně otevřela nové venkovní koupaliště. Město dosud žádné nemělo a obyvatelé museli jezdit do menších měst v okolí či využívat nedaleké písníky. Stavba koupaliště přišla na 350 miliónů korun a je největší současnou investicí města. První lidé se budou moci vykoupat v pátek.

Foto: ČTK

Areál nového koupaliště byl 20. května oficiálně otevřen u Všesportovního stadionu v Hradci Králové. Současně měli lidé možnost si prohlédnout veškeré prostory koupaliště.

Článek

Koupaliště vzniklo u Všesportovního fotbalového stadionu v Malšovicích a nese název Flošna. Celková kapacita je přes 1700 lidí. Milovníci vodních radovánek v areálu najdou tři vodní plochy, a to padesátimetrový plavecký bazén s pěti drahami, rekreační bazén a dětský bazén. Hlavními atrakcemi jsou velká skluzavka a dva tobogány. Travnatá plocha pro slunění má rozlohu 1,5 hektaru.

Foto: ČTK

Novému koupališti nechybí tobogán.

Součástí areálu je objekt s saunami, vířivkou, parní kabinou, menším oddechovým bazénkem, masážemi a dalšími takzvanými wellness službami. V budově je i restaurace s bowlingem a squashovými kurty. Na terase budovy bude místo pro slunění, část bude vyhrazena pro nudisty.

Základné celodenní vstupné bude pro dospělého 90 korun, děti, studenti a lidé nad 60 let zaplatí 50 korun. Slevy budou při platbě městskou kartou či prostřednictvím čipových hodinek. Slevy budou mít i rodiny s dětmi. V ceně vstupného jsou také tobogány a skluzavky.

Foto: ČTK

První možnost vykoupání využila skupinka školáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám