Hlavní obsah

Nejmenší dům na světě je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Sběratelé kuriozit by měli zbystřit. K prodeji je totiž nejmenší domeček na světě. Jde o stavbu o celkové výměře 29 m2, pouhých 210 cm širokou a 14 metrů dlouhou. Na trhu je k dostání za tři milióny korun.

Článek

Takzvaný "Little House" v kanadském Torontu byl postaven v roce 1912 známým podnikatelem Arthurem Weedenem. Za 98 let své existence si našel velký počet fanoušků. Ti pro něj dokonce zřídili webové stránky.

Jde o jeden z nejmenších obytných domů na světě: na ploše 29 metrů čtverečních má tři místnosti, v koupelně vanu běžné velikosti, vysoké stropy, malou zahrádku a dokonce i sklep. Průměrná výška stropu v místnostech je 2,36 metru.

Parcela ke dlouhá téměř 35 metrů a jak uvádí list Daily Mail, na příjezdové cestě se dokonce dají zaparkovat dvě auta. Makléři ho popsali jako "jedinečný dům, skvěle udržovaný a celkově v dobrém stavu".

Od chvíle, kdy se ocitl na trhu, se na domek v torontské čtvrti Little Italy už přišlo podívat přes čtyřicet lidí. Někteří dorazili čistě ze zvědavosti (například rodina se čtyřmi lety), jiní o něm vážně uvažují a jsou přesvědčeni, že by se z něj dal udělat skvělý mládenecký byteček.

"Zevnitř se dům zdá mnohem větší, než zvenku. Má plně vybavenou koupelnu, kuchyni a poměrně prostornou ložnici, v níž je dost místa, zvláště když se složí postel. Je to jedinečná příležitost," řekl o prodávaném domu realitní agent Antonion Nardi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám