Hlavní obsah

Luxusní hotel skrytý v útrobách obří plovoucí vzducholodi

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sny o dalekých cestách, létání a jedinečných výhledech přímo přetéká nový projekt Aircruise. Stroj upomíná na romantické sny o cestování vzducholodí a zároveň nabízí komfort nejluxusnějšího hotelu. Nový způsob cestování v obrovském a přitom ladně se pohybujícím přístroji je zatím vizí, jeho nápaditost ale přitahuje pozornost a jednou snad tedy vyletí z bláhových snů přímo mezi mraky.

Článek

Koncept tohoto létajícího stroje se zaměřuje na vývoj nového způsobu dopravy ve strojích, jež jsou lehčí než vzduch. Návrhu designérského studia Seymourpowell se chopila společnost Samsung a učinila z něj téma diskuse o budoucnosti v oblasti průmyslového designu a dopravy.

A Aircruise je přímo ideálním modelem nového směru bádání. Oproti tradičním vzducholodím nabízí naprostý komfort pro cestující s obrovskými ložnicemi, restauracemi a místy pro setkávání i klidný odpočinek.

Hotel v nebi navíc nabízí to, co jiný hotel nikdy nedokáže - neskutečné výhledy, možnost komfortního cestování a konec převážení zavazadel z místa na místo. Princip je zcela jednoduchý, zabydlete se a obeplujte svět. Loď dokáže z 12000 stop sestoupit do výšky několika set metrů nad zemí a nabídnout tak cestujícím úžasné pohledy na egyptské pyramidy, plazící se Amazonku nebo nejkrásnější světová města.

Technické parametry

I po technické stránce je vzducholoď teoreticky schopná provozu. Z plošiny, z níž startuje, ke špičce měří loď 265 metrů. Jako zvedací plyn je používán vodík, který je schopný nadlehčit 1,2 kilogramu na metr krychlový objemu. Ke stavbě by měly být využity lehké a částečně pružné materiály.

Hlavní kostru tvoří osm vertikálně postavených mříží, které podpírají čtyři obrovské flexibilní obálky, jež obsahují 330000 krychlových metrů tekutého vodíku, dokáží tedy nést až 275000 kilogramů těžkou konstrukci. Každá z obálek obsahuje sebetěsnící zvedací vaky, jež zamezují nebezpečí prasknutí.

Stabilita rakety je zajištěna pomocí automatického nastavení hustoty plynu. Vzducholoď ale není chráněna před přírodními hrozbami jako jsou bouře nebo velmi špatné počasí. Moderní meteorologické radary a systémy předpovědi počasí ale mohou lodi pomoci naplánovat bezpečnou cestu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám