Cílem vítězného projektu na obovení kodaňského přístavu je vytvořit honosnou bránu při vstupu do města. Studio Steven Holl Architect koncipovalo návrh jako symbolické propojení světa města a vody. Zakřivené molo Langelinie slouží již po desetiletí jako kotviště velkých námořních lodí a stejnojmenná věž projektovaná do geometrických tvarů má symbolizovat příď lodi směřující do vody. Vysunuté podlaží se nachází ve výšce mostu a má se stát veřejným prostorem plným kaváren, restaurací a galerií.

Dánská Kodaň v noci

Dánská Kodaň v noci

FOTO: www.stevenholl.com

Most spojuje uzavřenou zátoku

Most spojuje uzavřenou zátoku

FOTO: www.stevenholl.com

Na věž by měl vést výtah a návštěvníci mohou použít i eskalátory. Druhá z věží Marmormolen propojuje první ze staveb s městem, i zde má být vytvořen jakýsi veřejný prostor, tentokrát ale umístěný níže.

Hlavním přínosem projektu je však chodník spojující obě budovy a nabízející výhled na město i přístav z ptačí perspektivy pětašedesáti metrů. Žlutá a oranžová barva jednotlivých ramen má prosvětlit město a nabízí úžasný odraz na vodní hladině. Most je zavěšen na lanech a ramena se spojují v mírném úhlu podobně jako podané ruce.

Most tvoří dvojbarevné prosklené rameno

Most tvoří dvojbarevné prosklené rameno

FOTO: www.stevenholl.com

Obě stavby mají sloužit jako veřejný prostor pro kanceláře, sály, úřady, galerie, kavárny nebo restaurace.