Hlavní obsah

Rekonstruované divadlo Fráni Šrámka v Písku se na den otevře veřejnosti

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Na to, jak pokračuje rekonstrukce Divadla Fráni Šrámka za téměř 70 miliónů korun, se může každý podívat ve čtvrtek 28. ledna v rámci dne otevřených dveří.

Článek

Divadlo muselo být na počátku roku 2008 kvůli havarijnímu stavu střešní konstrukce uzavřeno. Přestavba začala loni na jaře a odevzdána by měla být letos v říjnu. Návštěvníci tedy nyní uvidí novou konstrukci střechy, novinkou je také výtahová šachta, hotovy jsou rozvody, téměř dokončeny jsou moderní toalety.

Divadlem budou lidé procházet s odbornými průvodci ve skupinách. Vedle informačního servisu bude k dispozici také teplý čaj.

„Uvnitř divadla se topí, přesto v tomto mrazivém počasí doporučujeme dobré oblečení a na stavbu určitě i pevné obutí,“ doporučuje všem František Mašek, stavitel dodavatelské firmy Kočí.

Spolu s ní se na pořadatelství dne otevřených dveří podílí Město Písek jako investor stavby. Zastupitelé si přijdou kulturní stánek prohlédnout ve čtvrtek ráno před svým pravidelným zasedáním. Pro širokou veřejnost je pak otevřeno od 10 do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám