Hlavní obsah

Chcete mít nejdražší dům světa? Připravte si 150 miliónů dolarů

Právo, Lenka Dostálová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když ceny lecčeho během krize letí dolů, mohou i letos movití zájemci utratit závratné částky za exkluzivní nemovitosti.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo zesnulého hollywoodského producenta Aarona Spellinga v losangeleské elitní čtvrti Holmby Hills.

Článek

Nejdražším domem v nabídce realitních agentů je podle časopisu Forbes sídlo zesnulého hollywoodského producenta Aarona Spellinga v losangeleské elitní čtvrti Holmby Hills. Rezidenci nabízí Spellingova vdova za 150 miliónů dolarů (2,6 mld. Kč).

Usedlost se stovkou ložnic pojmenovaná Panství tak předstihla loňskou jedničku v žebříčku – v sousedství stojící palác Fleur De Lys, postavený v 90. letech jako malá napodobenina francouzských Versailles. Replika má přes čtyři tisíce metrů čtverečních obytné plochy a prodává se za 125 miliónů.

Nejdražší vily

Na třetím místě je za 117 miliónů sídlo s více než stovkou pokojů Updown Court v jihovýchodní Anglii – je prý dokonce větší než Buckinghamský palác a může se pochlubit mimo jiné kinosálem pro 50 diváků.

Kromě těchto exkluzivit se za trojmístnou sumu prodávají ještě Villa Leopolda na Azurovém pobřeží (102 mil.) nebo sídlo Albemarle House ve Virginii vedle usedlostí bývalých prezidentů USA Thomase Jeffersona a Jamese Monroea (100 mil.). Rovnou stovku miliónů zaplatí i kupec paláce Tranquility v Nevadě, který láká zájemce hlavně na vinný sklep se 3,5 tisícem lahví.

První top desítku uzavírají francouzská Villa La Palladiana (76 mil.), kalifornský ranč Hummingbird, honosné sídlo z 20. let v New Yorku (obé za 75 mil.) a roztomilý drobný zámeček s pouhými osmi ložnicemi na ostrově Mallorka (74 mil.).

Reklama

Související témata:

Související články

Česká poštovna na Sněžce je na prodej

Nová Česká poštovna, stojící půldruhého roku na vrcholu 1602 metry vysoké Sněžky, je na prodej prostřednictvím realitní kanceláře. Cenu majitelka poštovny...

Výběr článků

Načítám