Hlavní obsah

Pražská Stromovka má opravenou stezku za dvě stě tisíc

Právo, Zuzana Musálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská část Praha 7 otevřela v pražské Stromovce opravenou naučnou stezku. Dříve než se na ni vydali první zájemci, vandalové zničili několik cedulí stezky, jež celkově přišla sponzory na 200 000 korun.

Foto: Zuzana Musálková, Právo

Mezi první zájemce opravené stezky patřily i maminky s kočárky.

Článek

Nová trasa Stromovkou za poznáním má zábavnou formou představit zajímavá místa v pražském parku. Deset informačních tabulí upozorňuje na Rudolfovu štolu, Šlechtovku, popisuje rostliny a zvířata, která tam žijí, a ukazuje, jak park vypadal během povodní v roce 2002. Návštěvníci také mohou absolvovat malé znalostní kvízy.

O výtvarnou a grafickou podobu informačních tabulí soutěžilo několik studentských projektů. „Oslovili jsme všechny střední a vysoké grafické školy v Praze. Přišlo nám pět návrhů,“ řekla Právu Daniela Červenclová, koordinátorka projektu.

Soutěž nakonec vyhrál student AVU Mario Čumpelík. „Šlo mi o to, aby stezka podávala informace zábavnou formou,“ vysvětlil Mario, který vsadil na přírodní vzhled a to, aby infotabule do parku zapadaly. „Stojany k tabulím jsou vyrobeny z kusů dřeva, které vyplavila povodeň,“ dodal.

Tvůrci naučné stezky si chtějí zapůjčit i velký kaleidoskop a nainstalovat ho před Planetáriem. Návštěvníci Stromovky tak budou kromě přírody moci pozorovat i abstraktní obrazce. „Doufáme, že nám aspoň chvíli vydrží,“ poznamenala Červenclová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám