Hlavní obsah

Titulem Nejlepší z realit 2009 se pyšní pivovar v pražských Holešovicích

Již po jedenácté se v Praze konala soutěž o titul Nejlepší z realit. V letošním ročníku bylo nominováno celkem 43 projektů v pěti základních kategoriích. Celkovým vítězem byla vyhlášena přestavba Holešovického pivovaru v Praze 7. Porotu zaujala především citlivá rekonstrukce této stavby.

Článek

Při hodnocení brala porota ohled především na kvalitu projektů, výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení i kvalitu realizace. Podmínkou pro nominaci přitom bylo dokončení stavby v České republice po 1. lednu 2008. Soutěž byla rozdělena do pěti základních kategorií: rezidenční projekty, nová administrativní centra, rekonstruované kanceláře, obchodní centra a hotely.

Mezi rezidenčními projekty porotu zaujal již zmíněný Holešovický pivovar, u něhož ocenili citlivou rekonstrukci stavby v souladu s vytvořením nové, moderní dominanty pražských Holešovic.

Foto: ČTK

Futurama Business Park v Praze-Karlíně

První místo mezi administrativními centry obsadila I.etapa rekonstrukce Futurama Business Parku v Praze 8. V kategorii rekonstruovaných kanceláří pak zvítězil Classic 7 Business Park v Praze 7 za obohacení kancelářského trhu a výbornou proměnu zanedbané industriální budovy v moderní administrativní objekt.

Foto: ČTK

V kategorii rekonstruovaných kanceláří vyhrál projekt Classic 7 Business Park.

V kategorii Obchodní centra dominovaly pražské Arkády Pankrác jako profesionální realizace obchodního centra a mezi hotely získal titul The Augustine Hotel v Praze 1, a to za harmonické spojení a respektování historických budov s prvky moderní architektury.

Foto: ČTK

V kategorii obchodních center dominovaly pražské Arkády Pankrác.

Foto: ČTK

Augustine Hotel, Praha 1

I v tomto ročníku byla vyhlášena zvláštní cena poroty, letošním vítězem se stala Národní technická knihovna v Praze 6. Cena jí byla udělena za vzorový příklad stavby veřejných služeb, vynikající urbanistické, architektonické a technické řešení.

Foto: ČTK

Národní technická knihovna v Praze získala zvláštní cenu poroty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám