Hlavní obsah

Karlovy Vary připravují opravy hlavních ulic

Právo, Rudolf Voleman

Karlovy Vary se chystají po letošním dokončení rekonstrukce Sokolovské ulice v Rybářích na obnovu dalších hlavních tříd v ostatních městských částech. Kromě již probíhající rekonstrukce Staré Louky v lázeňském území města má už na jaře příštího roku přijít na řadu obnova Mattoniho nábřeží v městské části Drahovice.

Článek

Na podzim má potom zahájit rozsáhlá rekonstrukce ulice Závodu míru ve Staré Roli.

„Prodloužili jsme projektové kanceláři Pragoprojekt termín pro dokončení projektové dokumentace pro stavební povolení rekonstrukce Mattoniho nábřeží do poloviny listopadu,“ uvedl karlovarský primátor Werner Hauptmann (ODS) s tím, že město už má k dispozici k tomuto projektu územní rozhodnutí. „Jedná se o čistě městskou investici, která má být podle plánů zahájena už na jaře příštího roku,“ podotkl Hauptmann, podle kterého Mattoniho nábřeží nebude zrekonstruováno do podoby, kterou veřejnost zná například ze zmiňované Sokolovské ulice.

„Mattoniho nábřeží je průjezdovou komunikací, kde nemůžeme přistoupit k takovému zúžení vozovky, jako na Sokolovské,“ vysvětloval primátor. „Hlavním cílem bude srovnat nerovnosti ve vedení komunikace. Budeme muset stavebně do hloubky kvůli poškozené kanalizaci, která zvlnění na vozovce způsobuje,“ vysvětloval s tím, že náklady na realizaci investice jsou 70 miliónů.

Ulice Závodu míru za 1,9 miliónu korun

V případě rekonstrukce ulice Závodu míru ve Staré Roli vybralo vedení karlovarské radnice ve výběrovém řízení společnost Valbek, která za 1,9 miliónu korun vypracuje projektovou dokumentaci pro stavební povolení. „I zde už máme k dispozici územní rozhodnutí,“ podotkl Hauptmann, podle kterého má být dokumentace hotová do konce března příštího roku. „Po letních prázdninách chceme zahájit s pracemi,“ dodal.

Podoba Závodu míru má po rekonstrukci připomínat vzhled Sokolovské ulice. „Investice tady přesáhne částku sto miliónů korun,“ prozradil primátor, podle kterého bude důležité vyřešit vjezdy na zrekonstruovanou ulici Závodu míru z okolních ulic.

„Zejména u vjezdu ze Svobodovy ulice bude muset být vybudován kruhový objezd nebo semafory, protože už dnes je tam odtud špatný výjezd,“ uvedla náměstkyně karlovarského primátora Jana Petříková (ČSSD).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám