Hlavní obsah

V okrajové části Bratislavy má vyrůst zábavní centrum ve stylu Las Vegas

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V okrajové části Bratislavy má vyrůst zábavní centrum, které svým stylem bude připomínat Las Vegas v Nevadě. Slovenské Las Vegas se bude jmenovat Metropolis a za 1,5 miliardy eur (téměř 40 miliard Kč) má vyrůst do tří let v bratislavské čtvrti Jarovce. Investoři vsází na výhodnou polohu této části města nedaleko hranic s Rakouskem a Maďarskem. O projektu informovala firma TriGranit.

Foto: ČTK

Most přes řeku Dunaj v Bratislavě

Článek

V první fázi do roku 2012 vyroste v Jarovcích nákupní centrum, aqupark, rekreační centrum, zábavní park, tři hotely a kasino. Ve druhé fázi výstavby centra Metropolis vznikne golfové hřiště, luxusní apartmány a další kasina.

Cílovou skupinou návštěvníků je 29 miliónů lidí, kteří žijí v okruhu 300 kilometrů. Ročně by mělo zábavní centrum navštívit asi pět miliónů zájemců. Firma TriGranit slibuje v Metropolisu až 10 tisíc pracovních míst. Komplex by měl stát na ploše 30 hektarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám