Hlavní obsah

Koupaliště v Mladé Boleslavi dostane unikátní sundavací střechu

Právo, Radek Plavecký

Lidé v Mladé Boleslavi se dočkají krytého bazénu. Nebude se ovšem stavět jen zcela nový objekt, ale zastřeší se i část stávajícího zmodernizovaného koupaliště. Příští rok na podzim by se měli sportovci poprvé koupat pod unikátním sundávacím stropem.

Článek

„Město zažádalo o stavební povolení a po jeho vydání by se měly zahájit vlastní stavební práce. Stavba přitom neohrozí zahájení letní sezóny venkovního koupaliště, které se plánuje na květen 2010,“ uvedla mluvčí radnice Hana Koišová.

Odborníci navrhli zastřešit pomocí speciální konstrukce víceúčelový bazén na venkovním koupališti. K němu se připojí i novostavba, ve které budou další bazény a služby krytého akvacentra. Střešní konstrukci bude možné v létě odstranit a umožní se koupání pod širým nebem a opalování na slunci. „Předpokládáme, že náklady na kryté akvacentrum by měly dosáhnout maximálně 150 miliónů korun,“ řekl mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati (ODS).

Pokud by město stavělo zcela samostatné nové akvacentrum, náklady by byly mnohem vyšší. „Využitím stávajících technologií na koupališti výrazně ušetříme jak při počáteční investici, tak i na provozu centra,“ dodal primátor.

Venkovní bazény budou vyhřívané

Úpravy kryté části budou probíhat i během léta, po skončení letní sezóny a uzavření venkovní části koupaliště se zastřeší víceúčelový bazén a plynule začne provoz nového akvacentra. To bude mít samostatný hlavní vstup v novostavbě.

V této dvoupatrové budově budou další bazény, šatny, sociální zařízení a welness centrum. Jeho součástí bude pára, sauna, ochlazovací bazén, odpočívárna či whirlpool. V patře bude restaurace a velká terasa, na které budou v létě slunečníky a lehátka. Celý komplex je navíc připravován tak, aby ho bylo možné do budoucna případně rozšířit o další bazén.

Novinkou bude i vyhřívání venkovních bazénů pro větší komfort na začátku a na konci letní sezóny a při nočním koupání. Město chce také jednat s Povodím Labe o možnosti rozšířit areál koupaliště na travnaté plochy u nedaleké říčky Klenice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám