Hlavní obsah

Nejdražší dům světa má cenu 4,2 miliónu za metr čtvereční

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Nejdražší nemovitost si každý představuje jinak. Rozhodně se ale ve většině případů promítnou lidem ve snech zlaté kohoutky, rozlehlé haly, křišťálové lustry, cenné obrazy nebo alespoň několik věžiček. Za 4,2 miliónů za metr čtvereční se ale prodává obyčejná chaloupka s rákosovou střechou na německém ostrově Sylt.

Článek

Podle informace agentury Famous by domek vyšel všude jinde maximálně na pár set tisíc korun, ale na Syltu za něj realitní makléři požadují 4,08 miliónu liber, tedy v přepočtu něco kolem 125 miliónů korun.

Celkem skromná stavba z červených cihel obsahuje místnost s malou kuchyňkou, koupelnu a schodiště vedoucí do ložnice. Vysokou cenu ale nemovitost získala především díky dokonalému umístění na severoněmeckém ostrově Sylt.

Chatka stojí uprostřed travnatých luk nedaleko moře. Jak uvedl internetový deník Hamburger Abendblatt je místo obklopeno 2400 metry čtverečními rozsáhlou plochou, oddělující toto magické místo od zbytku světa. S přílivem a odlivem se zde navíc pravidelně mění hladina Severního moře.

Ostrov Sylt je oblíbenou destinací pro zábavní turistiku, s oblibou sem vyrážejí milovníci windsurfingu, nabízí ale i klidnou přírodní rezervaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám