Hlavní obsah

Graffiti Johna Pugha jsou unikátním vizuálním podvodem

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojem umění si každý vyloží po svém. Pro někoho je to obraz od Picassa, nebo Romeo a Julie od Shakespeara. V dnešní době se považují za umění už i jiné věci. Například graffiti. A ač se to nezdá, graffiti jsou proslulé právě svou uměleckou extravagancí a představivostí.

Článek

3D graffiti, nebo také jinak street painting, ohromily už řadu generací. Toto umění však dokáží vytvořit jen od narození talentovaní lidé, kteří mají vynikající představivost. Úkolem 3D graffitů je vzbuzování iluzí o neexistujících předmětech.

Street painting je umělci navrhován tak, aby byl vidět z konkrétního úhlu. Můžete například vidět muže kopajícího jámu, kde je zlato a myslíte si, že pracuje a stojí přímo před vámi. Potom obraz obejdete a zjistíte, že je to jen nakreslené na zemi.

Mezi nejlepší a velmi známé “malíře“ patří například John Pugh. Tento muž, zabývající se “vizuálními podvody“ se zajímá hlavně o nástěnnou malbu. Snaží se kombinovat obraz s prostředím tak, aby vytvořil dokonalou iluzi.

Při vývoji svých nástěnných maleb reaguje na aspekty umístění tak i například přírodního prostředí. Během "výpravy" jeho malbami tak divák objevuje, že jeho díla jsou navržena tak, aby se rozvinula ve vyprávění vrstev, tehdy je navozena dokonalá iluze.

"Pro mne jako umělce je důležité veřejně komunikovat se společností, umělci by si měli uvědomovat, že jejich práce může sloužit jako most mezi různým kulturním zázemím. Veřejné umění má pro mne veliký význam, jelikož se jedná o velmi mocnou formu komunikace. Je možné spojit lidi dohromady, stimulovat pocit hrdosti v rámci společnosti, a zavede diváka do nových nápadů a perspektivy", uvedl John Pugh.

Díla Johna Pugha jsou velmi známá a objevila se v mnoha prestižních časopisech a magazínech po celém světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám