Hlavní obsah

Nejdražší luxusní bydlení v rámci V4 je v Bratislavě, Praha je druhá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Luxusní bydlení v Bratislavě bylo na přelomu loňského a letošního roku nejdražší v rámci hlavních měst takzvané Visegrádské čtyřky, tedy Polska, Česka, Slovenska a Maďarska. Praha obsadila druhou příčku.

Foto: Profimedia.cz

Bratislava

Článek

Vyplývá to z analýzy cen luxusních nemovitostí v hlavních městech po celém světě podle UniCredit Bank. V celosvětovém měřítku bylo luxusní bydlení nejdražší v Monte Carlu.    

Cena metru čtverečního v luxusním apartmá dosáhla v Bratislavě 3770 eur (98 000 Kč) a v Praze 3380 eur (88 000 Kč). Ceny tak byly v obou městech vyšší než ve Vídni.

Investice do luxusních realit v Bratislavě nicméně vynášela v rámci Visegrádské čtyřky nejméně, protože vysoká cena je příčinou nízké výnosnosti z pronájmu. Nejlepší investicí v regionu bylo luxusní apartmá v Budapešti, za kterou následovaly Praha a Varšava.

Snížená atraktivita slovenských luxusních nemovitostí pro investory již podle UniCredit Bank vedla k poklesu cen. "Je pravděpodobné, že slabá domácí ekonomika a nezájem zahraničních investorů stlačí ceny luxusu ještě hlouběji," uvedl analytik UniCredit Bank Dávid Dereník. 

Cena za m2 v centru města v apartmá s plochou 120 metrů čtvereční v tisících eur
MěstoCena
Monte Carlo35,00
Moskva15,45
Londýn15,37
Tokio13,33
New York11,04
Paříž8,98
Bratislava3,77
Praha3,38
Varšava3,19
Vídeň2,30
Budapešť2,12

Reklama

Výběr článků

Načítám