Hlavní obsah

Finanční stabilita developera je důležitější než cena bytu a lokalita

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výše úvěrů developera se stává jedním z důležitých kritérií pro výběr bytu. Zatímco dříve klienty zajímala především cena bytu a lokalita, dnes se vedle těchto parametrů objevuje nový zájem – finanční stabilita developera.

Článek

Klienti chtějí mít jistotu, že developer není neúměrně zadlužen a je schopen výstavbu financovat až do jejího zdárného dokončení.

„Za sedmnáct let, co v Praze stavíme byty, se nestalo, aby si klient přál nahlédnout do našeho účetnictví. Dnes se to stává takřka standardem,“  říká ředitel společnosti Ekospol Evžen Korec.

Nedůvěra vůči developerům je zdravá

Tato nová nedůvěra vůči developerům je ale podle Korce pochopitelná a v podstatě zdravá. Příčinou jsou objevující se zprávy o developerských firmách, jež nejsou schopny splácet vysoké úvěry, které jim banky poskytly ještě v dobách stavebního boomu a pozastavují, či prodávají celé projekty, nebo prostě krachují.

Kam posílat dotazy do finanční poradny

Pokud máte problém nebo otázku z oblasti bydlení, s kterými by vám mohl náš finanční expert pomoci, napište na adresu bydleni@novinky.cz. Pokusíme se všechny dotazy přečíst a ty nejzajímavější najdete na našich stránkách i s odpověďmi.

„Nelze se tedy divit, že lidé jsou při výběru bytu mnohem opatrnější, než tomu bylo dříve,“ uznává Evžen Korec.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám