Hlavní obsah

New York se snaží prodat hřbitov už 25 let

– New York

V New Yorku je na prodej hřbitov s 6500 obsazenými hroby a dalšími 3000 volnými místy. Nicméně sehnat zájemce o tuto nemovitost je obtížné, protože pro provozování hřbitova platí v největším městě Spojených států přísná pravidla, napsala v pondělí britská BBC.

Foto: Profimedia.cz

Do koupě hřbitova se zájemci zrovna nehrnou.

Článek

Město vlastní hřbitov Canarsie v Brooklynu o rozloze 5,3 hektaru od druhé světové války a neúspěšně se ho snaží prodat již 25 let, naposledy v polovině 90. let. New York se údajně nikdy nechtěl zapojit do podobného podnikání, a proto se pokouší nešťastného dědictví zbavit. Už na začátku ale odmítl hřbitov nabídnout v aukci, která by podle zástupců byla nedůstojná.

Ředitel newyorského oddělení hřbitovů Richard D. Fishman ale nevěří, že by se objevila nějaká nabídka. Newyorské pobočka dohlíží na 1800 hřbitovů, které nejsou ve vlastnictví církví, rodin nebo města.

Zájemce o tuto nemovitost by se musel vypořádat nejen s její údržbou, ale i s prosakováním spodní vody. O hřbitov se prý zajímají čtyři potenciální kupci, za jakou cenu je na prodej, ale radnice neprozradila.

Kromě tohoto hřbitova město New York vlastní již jenom jeden. Leží na ostrově Hart. Je to místo posledního odpočinku pro chudé, vězně a osoby, o které se jejich příbuzní nepřihlásí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám