Hlavní obsah

Třetinu nových bytů kupují v Praze mimopražští zájemci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až třetina nových bytů prodaných v Praze končí v rukou mimopražských zájemců. Do metropole směřují především obyvatelé Středočeského kraje, kteří mezi mimopražskými kupci nového bydlení tvoří 30 procent. Po nich s 12 procenty následují občané Slovenska.

Foto: Lukáš Táborský archiv firem Paramo a Folprecht Brno, Právo

Z pražských zájemců o nové bydlení se nejvíce lidé stěhují ze sídlišť.

Článek

Z pražských kupujících se nejvíce lidé stěhují z městských částí, kde je větší koncentrace panelových sídlišť. Vyplývá to z průzkumu, o jehož výsledcích informovala realitní společnost Ekospol. Podle realitní firmy se jedná především o Jižní město v Praze 4.

Průměrný věk u lidí, kteří si pořizují nový byt, je 36 let. Tento průměr se prý významně zvyšuje u luxusnějších a dražších bytů.

Kam posílat dotazy do finanční poradny

Pokud máte problém nebo otázku z oblasti bydlení, s kterými by vám mohl náš finanční expert pomoci, napište na adresu bydleni@novinky.cz. Pokusíme se všechny dotazy přečíst a ty nejzajímavější najdete na našich stránkách i s odpověďmi.

Z 85 procent klienti financují koupi bytu hypotékou. Zbývajících 15 procent kupujících platí byt z vlastních zdrojů. Podíl těchto klientů se opět zvyšuje u luxusnějších bytů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám