Hlavní obsah

Schwarzeneggerův rodný dům v Rakousku je na prodej

Štýrský Hradec

Rodný dům někdejší filmové hvězdy a dnes kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera je na prodej. Za bývalou hájovnu ve stylu biedermaieru v jihorakouském Thalu chce její současný majitel nejméně 450 000 eur (12 miliónů korun). Nabídky je možné stále podávat, potvrdil agentuře APA vedoucí realitní kanceláře, která obchod uskutečňuje.

Článek

"Ten dům nabízíme v tuzemsku i v zahraničí," doplnil Nikolaus Lallitsch. Dovede si prý představit, že by o něj mohl mít zájem některý z obyvatel nedalekého Štýrského Hradce, který by se chtěl přestěhovat na venkov.

Nevylučuje ale ani, že se o žlutý dům na návrší u Thalského jezera bude ucházet nějaký fanoušek "Arnieho" třeba z Kalifornie. Zájemce, kteří by nemovitost chtěli jen kvůli pozůstatkům po slavném kulturistovi, ale zklame. "Žádné činky se tam nepovalují," řekl Lallitsch.

I přesto má dům, v jehož přízemí kdysi bydlel lesník hraběte Herbersteina, podle realitního agenta co nabídnout. Vedle pěkného výhledu na horu Plabutsch je to především upravený pozemek o rozloze 2407 čtverečních metrů. Prodej by měl být hotov do léta. Poté si bude moct nový majitel zařídit i horní patro, které měl pronajaté policista Gustav Schwarzenegger a kde se 30. července 1947 narodil jeho syn Arnold.

Stávající vlastníci, manželé Anderwaldovi, se chtějí na podzim přestěhovat do nového bytu ve Štýrském Hradci, vysvětlil Lallitsch důvod prodeje. V příštích týdnech se prý chystá Schwarzeneggerův rodný domek nabízet i na zahraničních webech, aby za něj získal co nejvyšší cenu.

Reklama

Související články

V centru Prahy jsou desítky volných bytů

Praha 1 se už roky potýká s úbytkem stálých obyvatel, na druhé straně má ve svých domech desítky zcela prázdných bytů. Mnohé z nich dokonce už několik let. Na...

Výběr článků

Načítám