Hlavní obsah

Luxusní vilu můžete vyhrát v rakouské loterii za pouhých 99 eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakouský podnikatel prodává v loterii svou luxusní vilu, jeden los stojí 99 eur. Šťastný výherce se za tuto částku stane majitelem nemovitosti s výhledem na tyrolské Alpy, která má hodnotu 1,6 miliónu eur. Z peněz, které utrží, hodlá podnikatel financovat nevládní organizaci zaměřující se na malé úvěry sloužící k podpoře rozvíjejících se regionů.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Karl Rabeder dal do prodeje 21999 kuponů po 99 eurech (téměř 2700 Kč). Šťastný výherce loterie, která se uskuteční pod dohledem notáře, získá luxusní rezidenci o 321 metrech čtverečních s bazénem u městečka Telfs s výhledem na tyrolské Alpy, jejíž cena je odhadována na 1,6 miliónu eur (43 miliónů Kč).

Na podporu chudých regionů

Prodávající, který některým zákazníkům umožňuje "vyzkoušet" si vilu na jednu noc, uvedl, že výtěžek z prodeje chce věnovat organizaci MyMicroCredit, kterou nedávno založil a jejímž cílem je přispívat k rozvoji chudých regionů.

Rabeder, jenž sám vzešel z velmi skromných poměrů, uvedl, že chce začít nový život, když si vydělal jmění na umělých květinách a zařízeních pro domy. "Dlouho jsem věřil, že více peněz a více luxusu znamená automaticky více štěstí," svěřil se. Upřesnil, že se sám přestěhuje do prostého nájemního bytu, z něhož bude svou společnost řídit.

Prodej domu v loterii je v případě soukromých osob v Rakousku legální a v zemi se již několik měsíců těší rostoucí popularitě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám