Hlavní obsah

Nejdražší nemovitostí na prodej je v USA dům producenta Aarona Spellinga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Dům, který patřil zesnulému americkému filmovému a televiznímu producentovi Aaronovi Spellingovi, je na prodej za 150 miliónů dolarů (asi 3,1 miliardy korun). Podle britského listu The Daily Telegraph je tak v USA nejdražší nemovitostí na prodej.

Článek

Spellingovo sídlo v exkluzivní kalifornské lokalitě Holmby Hills se pyšní interiérem o rozloze více než 5000 čtverečních metrů a pozemek, na němž stojí, má 4,6 akru. Vila je natolik rozlehlá, že vdova po producentovi Candy Spellingová nebyla s to obchodníkovi s realitami říci přesný počet místností. Podle odhadů je jich více než stovka.

Vdova Spellingová se stěhuje do "skromného" střešního apartmá v Los Angeles za 47 milionů dolarů (969 milionů korun).

V sídle postaveném ve stylu francouzských zámků nechybí mimo jiné kuželkářská dráha, vinný sklep a degustačním salonkem, knihovna, tělocvična a lázně. Je tu i sklad stříbra s kontrolovanou vlhkostí vzduchu a čínský salonek, v podkroví je funkční kadeřnictví a salon krásy.

V odděleném křídle je luxusní obytná část se sedmi ložnicemi. Je tam pět krbů, kuchyň a čtyři bary, které uspokojí čiperné hosty i po skončení večírku. Pozemek krášlí fontány, vodopády, citrusový sad, tenisové kurty, dva plavecké bazény a lázně. Je tu i parkoviště pro více než 100 aut.

K nejznámějším počinům Aarona Spellinga, který zemřel v roce 2006 ve věku 83 let, patří populární televizní seriály Beverly Hills 90210 nebo Charlieho andílci. Jednou z hvězd seriálu Beverly Hills byla producentova dcera Tori Spellingová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám