Hlavní obsah

V Paříži postaví nejvyšší věže v Evropě

Novinky, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

V Paříži mají vzniknout podle návrhu Foster and Partners dvě výškové stavby Hermitage Plaza, které budou situovány do oblasti v Coubervoie. Podle architektonické studie nebudou unikátní pouze svojí výškou 323 metrů, ale i použitím stavebních materiálů tak, aby se využilo sluneční záření pro výsledný vizuální a ventilační efekt.

Článek

Společnost Foster + Partners na veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM v Cannes představila projekt, podle nějž by měla vybudovat dvě zářící věže jako charakteristický symbol moderní městské architektury francouzské metropole, který bude osvětlovat pařížské nebe.

Stavět by se mělo začít v roce 2010 a dokončení se plánuje o čtyři roky později. Uvnitř výškových staveb budou hotel, lázně, vyhlídkové byty, kanceláře a obchody v přízemí. Dvě stavby vytvoří na zemi prostranství dvou obrácených trojúhelníků, které v budoucnu umožní návštěvníkům procházení mezi budovami.   

.: Na místě rušné třídy v blízkosti Hermitage Plazy by měla vzniknout klidná promenáda.

FOTO: Foster and partners

Speciální stavební panely, jež pokryjí celé budovy, zlomí sluneční paprsky tak, že přirozeně vytvoří odlišné světelné sloupce, které budou měnit směr po celý den. Výrobce panelů vyzdvihuje jejich výhodu v udržení světelné energie. Také ventilační otvory zaručí stále čerstvý a čistý vzduch uvnitř staveb. Takzvaná kazetová struktura vnějšího povrchu není jen účelná, ale zároveň dělá věže elegantními.

Na místě současné rušné třídy bude vybudována klidná promenáda na skleněných základech, přes něž se bude moci z kaváren a restaurací koukat přímo do vody. Projekt současně počítá s obnovou říčního břehu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám