Hlavní obsah

Nejlepší světové projekty podle veletrhu nemovitostí MIPIM 2009

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek skončil ve francouzském Cannes 20. ročník veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM 2009. Během slavnostního galavečera 12. března byly vyhlášeny nejlepší světové projekty uplynulého roku.

Článek

Prestižní ceny MIPIM Awards za nejlepší světové projekty uplynulého roku jsou udělovány v pěti kategoriích: administrativní centra, rekonstruované kancelářské objekty, projekty pro hotelnictví a turistiku, rezidenční projekty a „zelené budovy“ pro projekty šetrné k životnímu prostředí. Za Českou republiku zasedl v porotě Jan Kasl.

Ocenění za nejlepší administrativní centrum získaly kanceláře Kranhaus1 v německém Kolíně. Navrhla je skupina architektů BDA, Hamburg Linster Architects a Trier-Aachen-Luxembourg.

:.Les Ecuries de la Chasse Royale (Brusel, Belgie). Renovaci kancelářských budov navrhli ASSAR Architects.

FOTO: Archiv pca-architecture.com

:.Mountain Dwellings (Kodaň, Dánsko), navrhla architektonická společnost Bjarke Ingels Group.

FOTO: Archiv hopfner.dk

Nejpovedenější rekonstrukci kancelářských objektů provedli ASSAR Architects v belgickém Bruselu na objektu Les Ecuries de la Chasse Royale. Mezi rezidenčními projekty zvítězila arkádovitá stavba Mountain Dwellings (Kodaň, Dánsko), navržená architektonickou společností Bjarke Ingels Group.

Ocenění za projekt pro hotelnictví a turistiku získal komplex apartmánů Phoenix Island, v Seogwipo-si v Jižní Korey navržený Samoo Architects and Engineers. Budovy jsou ekologické a korespondují s okolním prostředím.

Centrum udržitelných technologií CSET v čínském Ningbu bylo označeno za nejlépe řešenou zelenou budovu. Navrhla jej společnost Mario Cucinella Architects.

:.Centrum udržitelných technologií CSET (Ningbo, Čína). Navrhla společnost Mario Cucinella Architects.

FOTO: Archiv mcarchitectsgate.it

:.Phoenix Island, (Seogwipo-si, Jižní Korea).Návrh Samoo Architects and Engineers.

FOTO: Archiv samoo.com

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám