Hlavní obsah

Zelené střechy zajišťují příjemnou teplotu uvnitř budovy

Právo, KIL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekologické zelené střechy mají vedle estetického aspektu i další nesporné výhody. Nahrazují chybějící vegetaci ve městech, zlepšují tepelnou izolaci a snižují spotřebu energie. V letních měsících totiž budovu ochlazují a snižují tak efekt „městského tepelného ostrova“ (městské části jsou obvykle o 2–3 °C teplejší).

Článek

Až donedávna byly zelené střechy výsadou moderních kancelářských budov, případně majetných vizionářů při stavbě rodinného domu. V poslední době je však začínají využívat i architekti rezidenčních projektů.

:.Zelené byty jsou určeny především pro mladé páry a rodiny. Foto: Počítačová vizualizace DavCor.

Zelenou střechu tak bude mít rezidenční komplex v ulici Komunardů v pražských Holešovicích, který se začne stavět v květnu. Rezidence Jubileum, jak se bytový projekt jmenuje, nabídne zájemcům sto moderních bytových jednotek v dispozici převážně 1+kk až 3+kk.

Podle slov Davida Werryho, výkonného ředitele společnosti DavCor, je rezidence určena především mladým pracujícím párům a rodinám, které chtějí žít v centru Prahy, ale nechtějí platit vysoké ceny v historické části města. Další výhodou je podle Werryho skutečnost, že kuchyň patří k vybavení bytu a může tak být zahrnuta do hypotéky.

:.Mateřská škola v německém městě také využívá zelené izolace na střeše. Wennigsen/Sorsum.

Součástí vybavení každého bytu bude také jízdní kolo a ochranná přilba jako součást kampaně pro podporu cyklistiky. DavCor proto jedná se zástupci městské části Praha 7 o vybudování cyklistických stezek v okolí projektu společnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám