Hlavní obsah

Výstava v Akademii věd představí projekty na úpravu Prahy

PRAHA

Plánované úpravy veřejných prostranství v centru metropole představuje výstava Budoucnost a přítomnost Prahy 1. Záměry městské části Praha 1 shrnuje 40 výstavních panelů. Expozice se otevřela dnes ve výstavní síni Akademie věd. Potrvá do pátku 5. prosince.

Foto: Jana Šprunková, Právo

Z rozpočtu městské části Praha 1 bylo v uplynulých letech financováno 22 úprav veřejných prostranství. Ulice V Kotcích.

Článek

Jednotlivé studie se například týkají úprav Karlovy ulice a Perštýnu, Spálené, Pštrossovy nebo Vladislavovy ulice, dolního Nového Města či náměstí Republiky. Je tu také projekt kolektoru v Revoluční ulici.

Pohled do minulosti představují panely s názvy Historie a současnost kamenné dlažby chodníků a Architektonicko-urbanistický vývoj Václavského náměstí v letech 1800 až 2007.

Ze stanu na Můstku do Akademie věd

"Z rozpočtu městské části Praha 1 bylo v uplynulých letech financováno 22 úprav veřejných prostranství, od drobných uliček po celá náměstí," řekl starosta Prahy 1 Petr Hejma.

Od roku 1997 navštívilo každoroční expozici, která se letos přestěhovala do Akademie věd, ve výstavním stanu na Můstku přes 77 000 lidí. Loni to bylo skoro 5500. Výstava je otevřena od 9:00 do 18:00. Vstup je zdarma.

Reklama

Související články

Seniorům v Praze 6 postavili hřiště

Chladné počasí doprovázené větrem ve středu 26. listopadu doprovázelo oficiální otevření prvního speciálního hřiště pro seniory pod širým nebem. Nákladem 4,3...

Výběr článků

Načítám