Hlavní obsah

Obyvatelé Českého Krumlova se mohou zapojit do hry o budoucí podobu města

ČESKÝ KRUMLOV

Český Krumlov je po Plzni druhým městem v České republice, kde se lidé mohou zapojit do mezinárodní hry Budoucí město, a vylepšit tak běžný život ve svém bydlišti. Cílem je dát prostor obyvatelům, aby se zábavnou formou vyslovili k problémům svého města a navrhli nějaká řešení.

Foto: Jiří Šír a Kamila Šírová-Motyčková , Právo

Český Krumlov

Článek

Hrát se bude 13. a 14. listopadu a zájemci, jejichž věk ani profese nejsou omezeny, se mohou hlásit do konce října. Akci pomáhá zorganizovat Lenka Belcherová z Komunitního sdružení pro rodinu a děti v Českém Krumlově.

Hra je počátkem projektu Kreativní města, který bude v příštích třech letech pořádat ve 14 evropských zemích organizace British Council. Premiéru měla v červnu v Plzni, kde se účastníci inspirovali hlavně kulturou.

Český Krumlov má téma historické město budoucnosti a hra se bude vztahovat k jeho podobě v roce 2020. "Hra vždy odpovídá potřebám místa. Tady je autentická historická základna, ale pokulhává běžný život, proto je hra zaměřená na vizi přemostění od minulosti k žijícímu modernímu městu," vysvětlila Belcherová.

Hrát se bude v městské knihovně

Do dvoudenní soutěže, při níž čtyři týmy po pěti hráčích dostanou za úkol navrhnout, ověřit a představit své nekonvenční, avšak realizovatelné nápady zástupcům města, odborníkům a ostatním hráčům, se mohou zájemci přihlásit do 30. října. Ideální jsou družstva složená z lidí různých profesí.

Hrát se bude v městské knihovně a účastníci budou mít snazší přístup k informacím, které běžně nejsou dostupné. Projekty, které při soutěži vzniknou, bude možné využít pro plány a strategické dokumenty města.

Podrobnosti a přihlášky najdou zájemci na www.britishcouncil.cz, www.svetloslunce.cz nebo www.proculture.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Urbanová hvězdou točny

Eva Urbanová a další tři sólisté newyorské Metropolitní opery budou největšími lákadly sezóny na otáčivém hledišti v českokrumlovském zámeckém parku.

Český Krumlov je perlou jižních Čech

Český Krumlov, který v loňském roce slavil 15. výročí od zapsání na seznam památek UNESCO, navštíví ročně téměř jeden milión turistů z celého světa. Největším...

Královské výlety na české zámky

Slunečné počasí láká v létě všechny výletníky i rodiny s dětmi k návštěvě některého z našich mnoha zámků. Historické interiéry a nádherné zahrady nabízejí...

Výběr článků

Načítám