Hlavní obsah

Na Žižkově zpřístupní luxusní terasovitý park Rajská zahrada

Právo, kk

Nový terasovitý luxusní park v centru Prahy s výhledem na pražské panorama, Rajská zahrada, se slavnostně otevírá veřejnosti v pondělí 1. září. Brány žižkovského ráje se otevřou úderem 10. hodiny dopoledne.

Článek

Dominantou protínající celý prostor luxusního parku jsou pískovcové schody, jejichž středem se parkem valí umělá horská bystřina. Ve spodní části je sportoviště s běžeckou dráhou, hřiště pro nejmenší a kavárna. Právu to sdělil mluvčí Prahy 3 Jan Sotona.

Dominantou protínající celý prostor luxusního parku jsou pískovcové schody, jejichž středem se parkem valí umělá horská bystřina. Ve spodní části je sportoviště s běžeckou dráhou, hřiště pro nejmenší a kavárna. Právu to sdělil mluvčí Prahy 3 Jan Sotona.

Rekonstrukce parku byla historicky největší investicí městské části Praha 3 do zeleně a vyžádala si 40 miliónů korun. V prostoru nad Vysokou školou ekonomickou na Žižkově vznikla kaskádovitá zelená oáza vybavená špičkovými technologiemi, herními prvky pro děti i sportovišti. Park bude střežit bezpečnostní služba.

Pro děti je připraven program s biblickými motivy

„Pokud z Hradu vidíte všech sto věží Prahy, tak z Rajské zahrady jich napočítáte minimálně devadesát devět,“ říká starostka Prahy 3 Milena Kozumplíková.

Na terasách je umístěna například plocha pro pétanque, jezero a posilovna pod širým nebem, na vrcholu celého prostoru je umístěn altán.

Slavnostní otevření Rajské zahrady bude věnováno především dětem. „Zveme všechny děti i jejich rodiče do nového žižkovského ráje. Chceme jim tak symbolicky věnovat jeden den prázdnin navíc. Čeká je zde program s biblickými motivy,“ láká místostarosta pro školství a zeleň Jiří Matušek. Na děti čeká interaktivní představení Archa Noemova se soutěžemi a hrami Divadla v pytli, které na jeden den v Rajské zahradě postaví bájné plavidlo biblického mořeplavce.

Na schodech představí novou módní kolekci Beaty Rajské

Park bude veřejnosti otevřen až do 15 hodin, kdy začnou přípravy na večerní uzavřenou akci. V jejím rámci představí v premiéře modelky na schodech Rajské zahrady kolekci podzim–zima známé české návrhářky Beaty Rajské. Na programu bude také balet na téma biblického příběhu Adama a Evy, večer pak uzavře skupina Pa-li-tchi. Jejich ohňové představení performance světla, tmy a vody bude vrcholnou ukázkou indického bojového umění benethi.

„Program je směsí rajské módy a toho nejlepšího, co Žižkov nabízí v oblasti tradičního i alternativního tanečního umění,“ uzavřel místostarosta Matušek.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Gröbovky poputují miliónové investice

První rekonstrukce zcela zničeného objektu přišla na dvacet miliónů korun, dnes se tady kromě svateb pořádají třeba i kurzy argentinského tance nebo ochutnávka...

Výběr článků

Načítám