Hlavní obsah

Čeladná se chlubí moderní radnicí

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDECKO-MÍSTECKO

Jednou z nejmodernějších radnic v zemi se může chlubit Čeladná na Frýdecko-Místecku. Podhorská obec, jež se v poslední době dynamicky rozvíjí, vedle golfového hřiště a bytových domů, jež se stávají dobrou adresou pro celebrity, získala i zajímavou dominantu. Kromě lidí putujících sem za úředníky, vedením obce a místními lékaři ji ale budou moci navštěvovat i turisté, neboť v pátém patře je vyhlídková terasa.

Foto: Pavel Karban, Právo

Nová radnice v Čeladné je dominantou moderního náměstíčka.

Článek

„Předpokládám, že úřad se sem přestěhuje do 1. října,“ prohlásil ve čtvrtek při slavnostním otevření budovy starosta Pavol Lukša (KDU-ČSL). Podle něj zaplatí obec za výstavbu radnice, jejíž samostatnou částí je i 14 exkluzivních bytů, přibližně 46 miliónů korun. Do konce roku by pak měli ordinace obsadit i zubní lékař, pediatr a praktický lékař, v provozu by co nejdříve měla být i lékárna, která je v přízemí budovy.

Stavba objektu, který dotvořil místní náměstí, trvala takřka 300 dní. „Číslo popisné bude jedna, protože tohle bude jednička, ať tu bude sedět kdokoliv,“ naznačil Lukša. Ten je zvláště pyšný na vyhlídkovou terasu ve výšce 19 metrů. Už pro ni stačil vymyslet i atraktivní využití.

„Každý pár, který sezdáme v nové obřadní síni, vyjde po schodech do věže a tam stvrdí sňatek podpisem,“ popsal a prozradil, že prvním, kdo tuto novinku okusí, bude Jakub Bernady, projektový manažer společnosti Conti Real Čeladná, která se na opravě podílela.

Po dostavbě radnice je podle Lukši na řadě mateřská škola. „Ta současná nabízí asi padesát míst, ale my bychom jich už letos potřebovali osmdesát nebo devadesát,“ přiznal. Slíbil, že školní rok 2009/2010 už děti načnou v nové mateřince.

Reklama

Související články

Čeladná se mění v beskydské Beverly Hills

Když asi před třemi lety začínal developer nabízet v Čeladné na Frýdecko-Místecku nové byty, šokoval zájemce cenou, kterou měli zaplatit. Několikanásobně...

Čeladná se dluhů ani investic neleká

Stavbu nové radnice ve středu slavnostně zahájila Čeladná na FrýdeckoMístecku. Multifunkční objekt zaplní poslední volnou plochu náměstí, které bylo vystavěno...

Atraktivní Čeladná postaví novou čtvrť

Sto dvacet bytů ve vilkách bude hotovo za rok, už dnes je třetina prodána. Vyrostou i aquapark, restaurace a hotel. Nová vilová čtvrť vyroste v Čeladné...

Výběr článků

Načítám