Hlavní obsah

Versace se pustí do renovace mrakodrapu Clock Tower

Newyorský mrakodrap Clock Tower, charakteristický hodinovou věží, se dočká velké renovace. Novou podobu interiérům impozantní budovy na Madison Avenue vtisknou odborníci luxusní značky Versace. Oznámila to podle agentury Reuters společnost Africa Israel, která budovu vlastní.

Foto: Profimedia.cz

Mrakodrap Clock Tower byl postaven na návrh Napoleona LeBruna v roce 1909.

Článek

Firma Versace zařídí ve sto let staré budově 55 apartmánů a lázně. Zařízení exkluzivní restaurace se ujme osobně Donatella, mladší sestra již zesnulého módního guru Gianiho Versaceho, která po jeho násilné smrti v roce 1997 převzala otěže nad firmou.

Africa Israel, která budovu koupila loni za 200 miliónů dolarů (přes tři miliardy korun), uvedla, že renovace bude stát 110 miliónů dolarů a bude trvat dva roky.

Velkolepý projekt obnovy Clock Tower svědčí o tom, že poklesy na finančních trzích nemají velký dopad na trh s luxusními nemovitostmi, na módu ani vybavení interiérů. Potvrdila to v březnu i sama firma Versace, která uvedla, že necítí dopad ekonomické recese.

Versace je symbolem luxusu

Slavný francouzský módní dům Hermes nedávno oznámil, že jeho prodej se ve druhém čtvrtletí zvýšil o 12,1 procenta. "My děláme jen luxusní projekty, jen ty nejluxusnější rezidence," řekl výkonný šéf firmy Versace Giancarlo Di Risio.

Versace se už podepsal na mnoha interiérech hotelů, bytů, luxusních jachet a dokonce i vrtulníků. Před dvěma roky například vybavil nábytkem 32 bytů v hotelu Plaza v New Yorku.

Mrakodrap Clock Tower byl postaven na návrh Napoleona LeBruna v roce 1909 a usídlila se v něm pojišťovací společnost MetLife. Stavitel budovy se u hodinové věže inspiroval zvonicí na náměstí svatého Marka v Benátkách.

Reklama

Související články

Paříž pomýšlí na nové výškové budovy

Francouzská metropole má v příštích letech o něco vyrůst. Obytné domy budou moci dosáhnout výšky až 50 metrů a hotely a kancelářské a obchodní budovy budou...

Výběr článků

Načítám