Hlavní obsah

Nemovitosti v Česku kupují z cizinců nejčastěji Slováci a Veitnamci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slováci tvoří polovinu z cizinců, kteří kupují nemovitosti na tuzemském trhu. Druhé místo drží s 35% podílem občané Vietnamu, následují Rusové, Ukrajinci a Holanďané. O zájmu cizinců o české nemovitosti na základě svých statistik informovala v tiskové zprávě realitní společnost M&M reality holding.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Ilustrační foto

Článek

Spíše jen ojediněle jsou mezi kupujícími českých nemovitostí lidé z Německa, Anglie, Jižní Koreje nebo Saúdské Arábie.

"Největší zájem v regionech mají cizinci především o byty levnějšího charakteru na dlouhodobé bydlení, často v panelákové výstavbě," uvedl obchodní ředitel M reality holding Miroslav Jonáš.

V Praze je však údajně situace odlišná. Cizinci mají v metropoli podle realitní společnosti zájem především o luxusní hotely, činžovní domy či pozemky v lukrativních lokalitách.

Po vstupu do Evropské unie se pro občany EU zpřístupnila většina nemovitostí. Občané ostatních členských států EU již nemusejí kvůli koupi nemovitosti zakládat v Česku právnickou osobu. "Pokud však porovnáme situaci před a po vstupu do EU, nezaznamenali jsme významnou změnu v objemu prodaných nemovitostí cizincům," podotkl Jonáš.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám