Hlavní obsah

Radnice v Chebu hledá vhodné lokality na výstavbu nových domů

– CHEB
Právo, Martin Polák

V Chebu a v okolí v budoucnu vyroste řada bytů či nových rodinných domků. Radnice plánuje, že bytovou výstavbu výrazně podpoří, a do přípravy pozemků pro novou výstavbu chce investovat milióny korun. Nyní hledá vhodná místa a lokality, má mu v tom pomoci takzvaný koncept rozvoje bydlení. Radnice nabízí k zástavbě některé proluky, rovněž počítá s tím, že by mohly vzniknout nové městské čtvrti.

Článek

„Pokud se město zapojí do přípravy ploch např. tím, že vybuduje inženýrské sítě a komunikace, zhodnotí tak pozemky a při prodeji část investic dostaneme zpět, ale také budeme mít možnost ovlivnit, jak nové čtvrti budou vypadat,“ uvedl místostarosta Miroslav Plevný (nez.).

Dodal, že peníze na přípravu některých pozemků už jsou součástí rozpočtového výhledu. "Chceme připravit pozemky, aby je lidé nemuseli hledat v okolních obcích,“ poznamenal místostarosta.

Výstavba ve třech lokalitách

Podle konceptu rozvoje bydlení by se mohlo začít stavět ve třech hlavních lokalitách. Zřejmě nejvýznamnějším místem, kde se mělo stavět, byl prostor bývalých kasáren na Zlatém vrchu a Špitálském vrchu.

Když před lety město bezplatně kasárna získalo do svého vlastnictví od armády, ve smlouvě byla podmínka nekomerčního využití. Vyprší však až za čtyři roky. Žádost o odblokování areálu pro komerční využití ovšem ministerstvo financí zamítlo.

Podle architekta Václava Zůny se Cheb dosud rozrůstal především jižním směrem. Budoucí trend by tedy měl být opačný, kdy je především zapotřebí využít rozvojové plochy na sever od řeky Ohře.

Nejnověji v Chebu přibudou byty v proluce u náměstí Prokopa Holého. Radnice nabídla pozemky soukromému investorovi, který by tam měl vybudovat zhruba devadesát bytových jednotek. Ty mají být o velikosti 35 až 90 metrů čtverečních. V přízemí bytových domů pak mají stát malé obchody. S výstavbou se počítá v příštím roce, skončit by měla do roku 2012.

Reklama

Související témata:

Související články

Průmyslový park v Chebu se rozrůstá

Chebský průmyslový park roste. V současné době je už 97% pozemků určených pro průmyslovou výrobu, služby i logistiku prodáno. Zájem firem je nadále tak velký,...

Cheb připravuje druhou část průmyslové zóny

Město Cheb už má připravené pozemky pro druhou etapu průmyslového parku. Na přelomu roku koupilo téměř devět hektarů půdy, čímž se podařilo scelit pozemky,...

Výběr článků

Načítám