Hlavní obsah

Holešov plánuje sportovní a relaxační zónu za 40 miliónů korun

Holešov (Kroměřížsko)

V novou sportovní a relaxační zónu pro všechny generace by se měl do dvou let proměnit Americký park v Holešově na Kroměřížsku. Náklady na nová hřiště a další úpravy lokality město odhaduje na 40 miliónů korun. Informoval o tom František Sovadina z holešovské radnice.

Foto: Profimedia.cz

Náměstí města Holešov

Článek

"V místech, kde se dnes často schází problémová mládež a kde jsou rovněž dvě zastaralá hřiště, by mělo vyrůst víceúčelové zařízení pro míčové hry, kryté kluziště v zimě s ledovou plochou a v létě s povrchem pro in-line bruslení, dále dětské hřiště, to všechno propojeno in-line stezkami," uvedl Sovadina.

Dodal, že na své by si měli přijít i senioři, pro které by zde byl například prostor pro společenskou hru pétanque a další aktivity.

Město bude chtít z velké části získat peníze na tuto akci z prostředků regionálního operačního programu, řekl starosta Zdeněk Janalík.

Podobné zařízení dosud chybí

Podle Sovadiny již radnice má potřebné podklady a v tomto týdnu také odevzdala dokumentaci se žádostí o dotaci. Výbor operačního programu ji posoudí v září. Pokud město peníze obdrží, pak podle pravidel musí být celá akce dokončena nejpozději do srpna 2010. "Základní odhad této investice činí 40 miliónů korun, spoluúčast města by byla 15 procent," poznamenal Janalík.

Podobné víceúčelové zařízení v Holešově dosud chybí. Představitelé města jej podle Sovadiny vnímají jako důležité také z hlediska budování průmyslové zóny na tamním letišti.

"Při očekávaném zvýšení počtu obyvatel Holešova přinese nový sportovní areál společně s rekonstruovaným zámkem a přilehlým parkem další možnosti pro trávení volného času," řekl Sovadina. Holešov má podle údajů Českého statistického úřadu zhruba 12 400 obyvatel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám