Hlavní obsah

Projekt na Rohanském ostrově nabídne přes tisíc nových bytů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Developerská společnost Sekyra Group bude do nové výstavby na pražském Rohanském ostrově investovat přibližně 15 miliard korun. Sekyra Group je vlastníkem Konsorcia Rohan, které nedávno získalo lukrativní parcely na Rohanském ostrově zhruba za 1,68 miliardy korun. Součástí projektu je i rozsáhlá bytová výstavba. V pondělí to oznámil majitel firmy Luděk Sekyra.

Foto: Sekyra Group, ČTK

Vizualizace areálu, který by měl vzniknout na Rohanském ostrově.

Článek

Soutěž byla asi o 200 000 metrů čtverečních parcel, které jsou v neutěšeném stavu. V novém městském centru mají být obytné domy, obchody, služby, kanceláře, nábřeží, park i plovárna. Nově se propojí Karlín s Libní a vznikne i další přístup k řece.

Soutěž byla asi o 200 000 metrů čtverečních parcel, které jsou v neutěšeném stavu. V novém městském centru mají být obytné domy, obchody, služby, kanceláře, nábřeží, park i plovárna. Nově se propojí Karlín s Libní a vznikne i další přístup k řece.

V oblasti ostrova by měly z 55 procent vzniknout bytové domy, zbytek by měly tvořit kanceláře. Celkový počet bytů by se v areálu mohl pohybovat kolem počtu 1200 až 1300.

Konsorcium Rohan zvítězilo v soutěži nad společností Development Pobřežní, která nabízela 1,59 miliardy korun, a Avenzo Vice s cenou 1,47 miliardy korun. O lukrativní pozemky se ucházelo celkem 17 investorů.

Areál bude mít protipovodňovou ochranu

Před povodněmi, na které je oblast Karlína po drastických zkušenostech z roku 2002 citlivá, se již údajně připravuje ochrana. "Město už vytváří protipovodňovou bariéru," řekl výkonný ředitel pro development Leoš Anderle.

"Rohanský ostrov jako zelené centrum Prahy představuje z hlediska polohu i rozsahu jedinečnou investiční příležitost. Je největším multifunkčním projektem v sousedství historického centra hlavního města," uvedl Sekyra.

Stavba by měla začít do dvou let

Se stavbou se však nezačne hned. Vedle vlastního stavebního a územního řízení bude developer zpracovávat ještě realizační studii projektu. "Myslím, že řádově za 18 měsíců až dva roky, pokud nedojde významnějšímu odvolání, bychom mohli začít stavět," uvedl Anderle.

Část území ostrova by měla zůstat veřejná, radnice tu uvažuje o parku s amfiteátrem. Rozpočet hlavního města počítá pro rok 2008 na úpravu území Rohanského ostrova s částkou 5 miliónů korun. Ta zahrnuje revitalizaci Rohanského ostrova, včetně oddychové zóny Manin.

Reklama

Související témata:

Související články

O Rohanský ostrov bojují tři investoři

Město učinilo další krok k tomu, aby se mohly měnit Rohanský ostrov a Maniny v moderní městské centrum navazující na historický střed města. Radní včera...

Výběr článků

Načítám